top of page
  • Obrázek autoraMartin Brixí

Jaké doplňky stravy pravidelně doplňovat?

Jak víte, naším poměrně čerstvým partnerem je BrainMarket, tedy výrobce vlastních doplňků stravy řady BrainMax, které jsou postaveny na nejnovějších vědeckých poznatcích pro překonávání vlastních limitů. My jsme v naHoru.tv všichni aktivně žijící lidé, a proto BrainMarket známe už řadu let, mnohem déle než trvá naše spolupráce. Na základě dobrých zkušeností jsme rádi, že se podařilo domluvit na partnerství. Nechceme s námi totiž spojovat značky, které nemáme prověřené.


No a proto bychom vám chtěli sepsat list základních doplňků stravy, které v našich rozhovorech představujeme. Jedná se o produkty, které se obecně doporučují, a to nejen pro aktivně žijíci jedince. Nutno dodat, že na stravu a doplňky nejsme odborníci, pouze sledujeme trendy a zajímáme se o to, co je pro tělo dobré. Jedná se tedy pouze o naše zkušenosti a informace, které čerpáme u partnera BrainMarket. Pokud máte jakékoliv dotazy, nejasnosti nebo dokonce zdravotní problémy, obraťte se na odborníka.



HOŘČÍK (ranní) - Energy Magnesium


Energy Magnesium obsahuje v jedné kapsli 1.000 mg velmi dobře vstřebatelného magnézia malátu s vysokým poměrem elementárního hořčíku. Množství elementárního hořčíku této unikátní kombinace kyseliny jablečné a magnézia je 164 mg na kapsliNeobsahuje žádné balastní látky (éčka), pouze čistý gram malátu hořečnatého v rostlinné kapsli.




HOŘČÍK (po výkonu/večerní) - Performance Magnesium


Performance Magnesium® obsahuje v jedné kapsli 1.000 mg vysoce vstřebatelného magnézia bisglycinátu MagChel® a 1,4 mg vitamínu B6 v aktivní formě Pyridoxal-5-Phosphate s vysokou biodostupností. Tato optimální kombinace zajišťuje vysokou koncentraci elementárního hořčíku a vynikající biodostupnost v organismu1 kapsle obsahuje 200 mg elementárního hořčíku. Chelátová forma hořčíku bisglycinátu zklidňuje organismus, zmírňuje vyčerpání a přispívá k normální činnosti svalů (včetně srdce) a psychiky.





Synergická kombinace esenciálních vitamínů D3 a K2, které hrají důležitou roli ve zdraví kostí, zubů, cév a nejnovější studie naznačují, že se jedná o velmi důležité vitamíny pro podporu imunity. Vitamin D3 jsme zkombinovali s patentovanou formou Vitamínu K2 jako MK7 all-trans K2VITAL®DELTA od norské společnosti Kappa BioScience, který  v těle zvyšuje odolnost i využitelnost vitamínu D3 a působí proti kalcifikaci cév. Tato stabilní forma Vitamínu K2 jako MK7 se mimo jiné vyznačuje 48x delším poločasem rozpadu v těle oproti běžným formám Vitamínu K2 (72 hodin). Podle nezávislých studií provedených společností Kappa Bioscience je Vitamín K2 jako MK7 all-trans K2VITAL®DELTA jedním z nejstabilnějších a pro tělo nejvíce využitelným vitamínem K2 na trhu.





BrainMax Zinc Complex je synergická kombinace vysoce biodostupné formy zinku, selenu, mědi. Každá kapsle obsahuje 15 mg elementárního zinku1 mg mědi a 490 mg bio kurkumy. Zinek ve formě bisglycinátu zinečnatého je pro tělo nejlépe vstřebatelnou formou a v kombinaci s mědí ve formě citrátu se ještě zvyšuje jeho vstřebatelnost. Zinek podporuje imunitní systém, hormonální rovnováhu, plodnost, zdraví kostí a v neposlední řadě společně s mědí chrání buňky před oxidativním stresem. Selen ve své nejvíce biologicky využitelné formě (selen methionin) přispívá k udržení kondice vlasů a nehtů, k normální činnosti štítné žlázy, k normální funkci imunitního systému.  Pro zesílení účinků jsme místo běžně používaných balastních plnidel použili bio kurkumu v množství téměř půl gramu. Produkt neobsahuje žádné balastní látky a díky rostlinným kapslím je vhodný i pro vegany.





Jedna z nejvstřebatelnějších forem vitamínu C v synergickém LipoComplex® Vitamin C komplexu s extraktem z šípku a komplexem citrusových bioflavonoidů. Vstřebatelnost vitamínu C až 95% oproti běžným formám vitamínu C, kde se pohybuje vstřebatelnost okolo 7 až 8%. Vyniká vyšší stabilitou, tím pádem se zvyšuje i jeho vstřebatelnost a v neposlední řadě je kompletně bez balastních látek, ochucovadel a příměsí. Produkt je vhodný pro vegany nejen kvůli složení, ale i díky důležité roli vitamínu C v procesu vstřebávání železa. Vitamín C je klíčový pro funkci imunitního systému, ochranu před oxidativním stresemenergetický metabolismus a v neposlední řadě je důležitý i pro syntézu kolagenu v těle. Lidské tělo jej nedokáže syntetizovat a je tedy závislé na jeho příjmu z potravin.





Prémiový rybí olej z jater divokých tresek, které jsou udržitelně loveny a šetrně zpracovány na Islandu. Kvalitu oleje zaručují čisté islandské vody a jeho přirozená ochrana před znehodnocením oxidací z něho dělá jednu z nejlepších voleb pro doplňování omega 3 mastných kyselin DHA a EPA do buněk. S tímto olejem můžete spolehlivě zlepšit či udržet optimální poměr omega 3:6 a podpořit zdraví mozku i kardiovaskulární soustavy. Olej z tresčích jater obsahuje přirozeně se vyskytující vitamín A i D, proto je vhodný pro děti, dospělé i seniory. Vitamín A totiž podporuje vstřebávání vitamínu D. Olej obsahuje také vitamin E pro ochranu před oxidativním stresem.





DŮLEŽITÉ:

Na jakoukoliv objednávku na BrainMarket.cz nezapomeňte uplatnit náš 10% slevový kód NAHORU10. Funguje i na zlevněné produkty.

bottom of page