top of page
  • Obrázek autoraLukáš Havránek

B7 a víkendové grilování stehýnek

Horský ultramaraton Beskydská sedmička, který probíhal uplynulý víkend, je i naší srdcovou záležitostí. Nejen proto, že je s ním úzce spjato několik našich prvních hostů, ale i v našem týmu máme notoricky závislé účastníky. Jak si všichni na trati dlouhé 101km s převýšením 5600m vedli?


Jaké je to být v cíli?

Abychom trochu vysvětlili o co jde, pusťte si následující krátkou sekvenci z rozhovoru se zakladatelem a ředitelem závodu Liborem Uhrem. Ale varujeme vás: neneseme odpovědnost za to, že se za rok neocitnete na startu!

Tak co, jdete příští rok taky? :) Celý rozhovor s Liborem si můžete pustit zde. Hlavně se však inspirujte následujícími časy vítězů. Ti podtržení byli našimi hosty a kliknutím na jejich jména si rovnou s nimi můžete rozhovor pustit.


Absolutní pořadí:

1. místo Matěj Beneš 11:20

2. místo Aleš Sedlák 11:41

3. místo Radek Chrobák 11:43 (2. místo v kategorii 25-35let). Radkův report si přečtěte na jeho FB profilu.


Na 1. místě v kategorii jednotlivci muži 46-55 se umístil také "náš" Standa Najvert s časem 13:11. (V celkovém pořadí se umístil na 7. místě). Standův report si přečtěte na jeho FB profilu.


Jednotlivci ženy:

1. místo Hanka Holoubková 13:35. Report hanky si přečtěte na jejím FB profilu.

2. místo Kateřina Klepáčová 15:23

3. místo Kateřina Novotná 15:57


Závod měl však tradičně svoji kategorii dvojic, která dříve bývala jedinou kategorií. I v ní máme naše hosty. Mára Novotný s parťákem Kamilem Bezděkem získali 3. místo v kategorii dvojice muži s časem 13:50. Marek vyráží 3.9. na expedici na Manaslu!


Tomáš Petreček s partnerkou Terezou Rudolfovou získali 2. místo v kategorii dvojice mix s časem 14:19. Tomášův report k přečtení na jeho FB profilu.


A co tým naHoru.tv?

Já jsem se s časem 13:49 umístil celkově na 17. místě a v kategorii muži 26-35 na 8. místě. Letošnímu tréninku jsem dal hodně a závod šel naplno. Nebyl však bez chyb. První chyba byla přepálený start na čele závodu. Prvních 5km jsem proběhl snad za 23min. Byl to můj devátý start na B7. Dalo by se říct, že už jsem se poučil. aAe ne tak docela. Druhá chyba byla připojit se na asflatovou část seběhu z Lysé hory za rychlíka, jehož tempo jsem sice bez větších problémů udržel (3:50min/km apod), ale stehýnka dostala dost zabrat. A v seběhu ze Smrku jsem nohy také mohl pošetřit. I to však k ultra patří a stálo to za to, přestože posledních asi 25km byly dočista muka.


Gratulujeme všem účastníkům a příští rok zase na startu!

Za tým naHoru.tv Lukáš









bottom of page